Home / Blog / Dit kun je doen in Zandvoort aan Zee in de maand juli

Dit kun je doen in Zandvoort aan Zee in de maand juli

Evenementen in de zomer dansen op straat

Het hele jaar door worden in Zandvoort aan Zee feesten, markten en andere evenementen georganiseerd. We zetten elke maand de leukste voor je op een rijtje, voor een onvergetelijke tijd aan zee bij het Beachhouse Hotel!

Europees Kampioenschap Zandsculpturen

Grote zandsculpturen, kom jij er ook direct van in een vakantiestemming? Het is alsof je over een Franse boulevard loopt met een ijsje in je hand, kijkend naar de kunstenaars op het strand. Vanaf 9 juli vindt het Europees Kampioenschap Zandsculpturen festival weer plaats. Gewoon in Zandvoort aan Zee! Op verschillende plekken – o.a. het Badhuisplein, het Kerkplein en het Raadhuisplein – verrijzen beelden tot wel 3,5 meter hoog, gemaakt uit maar liefst 200.000 speciaal sculptuurzand.

British Festival

Van 6 tot en met 8 juli beleef je Zandvoort aan Zee in Britse sferen tijdens het British Festival. Britse hapjes en drankjes, winkeletalages in Britse stijl en natuurlijk de Classic Car Parade door het dorp… Je waant je dit weekend in Groot-Brittannië. Meer informatie over alle activiteiten vind je hier.

DTM

Achttien krachtige DTM (Deutsche Tourenwagen-Mastersbolides) bolides met elk een vermogen van 500 pk, geprepareerd door Audi, Mercedes-Benz en BMW, komen in actie op het Zandvoortse asfalt in het weekend van 13 juli. De wedstrijden zijn al zestien jaar populair bij racefans uit binnen- en buitenland. Dat zegt genoeg, toch? Tijd om de races eens te bezoeken.

Dancing in the streets

Tijdens het DTM weekend wordt er ook voor muziek gezorgd: op de zaterdag kan men in de buitenlucht los gaan op de muziek van overwegend Zandvoortse DJ’s. In het centrum van Zandvoort staan diverse podia – Haltestraat (4-5 podia), Dorpsplein (Yanks) en Kerkplein – waar je vanaf 20:00 uur terechtkunt.

Pride at the beach

Zandvoort is er trots op dat Pride at the Beach ook in 2018 is toegevoegd aan de officiële Pride Amsterdam Festival Agenda. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus wordt het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt, gevierd met een geweldig programma voor de LHBTI- en heterogemeenschap. En dat alles met uitzicht op zee natuurlijk. Maandag 30 juli is de aftrap met de speciale Pride at the Beach Parade, die de bezoekers onder begeleiding van muziek via de boulevard en het strand naar de openingsparty op het Raadhuisplein leidt.

Strandhotel: Beachhouse Hotel Zandvoort

Tijdens een verblijf in ons Beachhouse Hotel kun je genieten van een dagje luieren aan zee, maar er is nog veel meer te doen in Zandvoort. Mocht je vragen hebben over een verblijf in ons strandhotel tijdens evenementen in de buurt, neem dan gerust contact met ons op. Naast de luxe ingerichte kamers en diverse faciliteiten die wij aanbieden, geven wij u ook graag tips zodat kunt genieten van de ultieme vakantie aan zee!

Boek je vakantie aan zee

Boek je vakantie aan zee