Home / Blog / International Chocolate Day: de beste chocolaterieën in de omgeving van Beachhouse Hotel

International Chocolate Day: de beste chocolaterieën in de omgeving van Beachhouse Hotel

Beste chocolaterieën in de omgeving van Beachhouse Hotel

Op 13 september is het International Chocolate Day. Op deze dag werd in 1857 Milton S. Hershey geboren, een Amerikaanse banketbakker en oprichter van de ‘Hershey Chocolate Company’. Het bedrijf is producent van de populaire Hershey-chocoladereep. Om deze dag te vieren hebben we de 5 beste chocolaterieën in de omgeving van Beachhouse Hotel voor je op een rijtje gezet.

Catharina Kaagman Chocolate & Diamonds Leonidas

Op loopafstand van Beachhouse Hotel, in het centrum van Zandvoort aan Zee, vind je Catharina Kaagman Chocolate & Diamonds Leonidas. Je vindt hier vers gebak van Leek Beverwijk – een begrip in deze omgeving – en Leonidas bonbons. Kies je favorieten en geniet ’s avonds in je suite van deze lekkernijen met uitzicht op zee!

Chocolaterie Van Dam te Heemstede

Bij Chocolaterie Van Dam in Heemstede worden alle bonbons en chocoladeproducten in de open atelier vervaardigd: de productie is dus direct vanuit de winkel zichtbaar. Hoe leuk is dat? Het is een halfuurtje fietsen vanaf Beachhouse Hotel, maar dan heb je direct weer wat calorieën verbrand!

Chocolaterie Pierre in Haarlem

De leuke stad Haarlem ligt op steenworp afstand van Beachhouse Hotel. Breng je een bezoek aan de stad om te shoppen of een museum te bezoeken, ga dan meteen even langs bij Chocolaterie Pierre. Hier staan Gert en Karin van Soest aan het roer, die de zaak hebben overgenomen van vader Piet. Ze hebben er overheerlijke bonbons, truffels (karamel!) én suikervrije lekkernijen.

Michel Patisserie

Nog zo’n een pareltje in Haarlem: Michel Patisserie. Laat je verleiden door de notentruffels, nougatblaadjes, damiaatjes of één van de 20 andere soorten chocolade en bonbons die het assortiment rijk is. En maak daarna een wandeling door de straten en langs de hofjes van Haarlem!

Chocq-In Bloemendaal

Eigenaresse van Chocq-in Bloemendaal, Antoinette de Groot, begon ooit als 17-jarig meisje op de zaterdagen te werken bij een bakker in Heemstede. Altijd had zij de droom van een eigen zaak en die droom is inmiddels uitgekomen. Geen bakkerij, maar een chocolade walhalla! Je vindt CHOCQ-IN aan de Bloemendaalseweg 6 in Bloemendaal.

Vakantie aan de kust

Naar welke chocolade hot spot ga jij tijdens je verblijf bij Beachhouse? Of heb je nog niet geboekt? Bekijk dan hier onze specials en kom voor een heerlijke vakantie aan zee naar Beachhouse Hotel. Bij het arrangement ‘Ontdek de natuurrijke omgeving’ krijg je bijvoorbeeld gratis fietshuur. Je kunt dan na een fietstocht door de prachtige omgeving jouw favoriete choco hot spot opzoeken voor een welverdiende beloning! De bus stopt ook voor de deur van het hotel en het treinstation van Zandvoort aan Zee ligt vlakbij, je bent dus zo met het openbaar vervoer in bijvoorbeeld Haarlem, mocht je dat prettiger vinden.

Boek je vakantie aan zee

Boek je vakantie aan zee