Home / Blog / Overwinteren in Zandvoort, onze tips!

Overwinteren in Zandvoort, onze tips!

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan. Ook in de koudere maanden heeft Zandvoort genoeg te bieden. In deze blog geven we je graag onze leukste tips voor Zandvoort in de winter!

Schaatsen en meer in het centrum

Het centrum van Zandvoort aan Zee is ook in de wintermaanden de moeite waard om te bezoeken. Eind november wordt er een Winterfair georganiseerd, een gezellige markt in winterse sferen.
Vanaf half december kun je schaatsen aan zee op de ijsbaan op het Raadhuisplein in het centrum van Zandvoort. Hier vind je een gezellige ijsbaan compleet met schaatsverhuur, Koek en Zopie, curlingwedstrijden en Disco on Ice.

Sfeervolle restaurants en paviljoens

Een diner aan zee is de ideale afsluiting van een leuke dag. En wanneer de dagen korter worden, stijgt de gezelligheid binnen met sfeervolle aankleding, lichtjes, kaarsjes… Veel restaurants en paviljoens bieden in de decembermaand een speciaal kerstmenu aan waarin extra wordt uitgepakt! Bij Renato’s in Bloemendaal aan Zee organiseren ze drie sfeervolle kerstmarkten in december met eetkraampjes, een winterterras, kerstsfeer, muziek & gezelligheid. Bekijk ook ons overzicht van strandpaviljoens die jaarrond open zijn jaarrond-open-strandpaviljoens in Zandvoort in Zandvoort!

Winterwandeling

Tijdens de kerstvakantie naar Zandvoort? Zandvoort en omgeving lopen over van de mooie wandelgebieden. Maak een winterse wandeling over het strand en plof daarna neer bij een van de strandpaviljoens die jaarrond open zijn. Voor nóg meer wandelplezier trek je naar het Nationaal Park Zuid-Kennemerland of de Amsterdamse Waterleidingduinen. Er zijn diverse wandelroutes te volgen door een gevarieerd duinlandschap.

Uitstapje naar Haarlem

Vlakbij Zandvoort ligt de stad Haarlem, wat vanaf november nóg gezelliger is dankzij alle lichtjes en mooi aangeklede etalages. Het is een van de oudste steden van Nederland en is dan ook ontzettend sfeervol. Je kunt een museumbezoek plannen, een nieuwe outfit voor de feestdagen shoppen of de laatste kerstinkopen doen. Of neem plaats bij een van de vele cafeetjes en restaurantjes rond de Grote Markt. De Haarlemse kerstmarkt die het tweede weekend van december wordt georganiseerd is een van de gezelligste van Nederland en slingert door heel Haarlem.

Nieuwjaarsduik

Voor wie na de hele feestmaand weer fris wil beginnen is er natuurlijk de traditionele Nieuwjaarsduik! Zandvoort aan Zee heeft de oudste nieuwjaarsduik van Nederland. Al sinds 1960 wordt ieder jaar door een groeiend aantal fanatiekelingen het oude jaar afgespoeld en het nieuwe jaar verwelkomd. Voorafgaand aan de duik is er onder begeleiding een warming-up op leuke muziek en om 14.00 uur neemt iedereen een duik in zee. Na afloop ontvang je een warme kop erwtensoep én een oorkonde.

Warme en vooral droge binnenactiviteiten

De winter is natuurlijk op z’n mooist wanneer het lekker koud en fris is maar met een vrolijk zonnetje erbij, of als het mooi sneeuwt buiten en het strand wit kleurt… Maar wat te doen bij regen, wind en hagel? Op dat soort dagen biedt het (tegenover Beachhouse Hotel) gelegen Circuit soelaas. Hier vind je namelijk Racesquare, waar je virtueel tegen elkaar kunt racen op het circuit! Ons team heeft het uitgeprobeerd en vond het heel gaaf! Ook heeft Zandvoort een leuke Escape Room en is er in het ‘Circus Zandvoort‘ genoeg te doen voor jong en oud.

Beachhouse Hotel in de kerstvakantie

Ook zin gekregen in winters strandverblijf in Zandvoort? Bekijk onze kamers en boek een lang weekend weg met uitzicht op het strand!

 

Boek je vakantie aan zee

Boek je vakantie aan zee