Home / Blog / Vier een onvergetelijke decembermaand in Zandvoort en omgeving

Vier een onvergetelijke decembermaand in Zandvoort en omgeving

Een onvergetelijke decembermaand in het Beachhouse Hotel

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan. Maak de decembermaand dit jaar extra speciaal en kom een paar dagen naar Zandvoort aan Zee. Onze badplaats wordt vanaf halverwege december namelijk omgetoverd tot Winterwonderland.

Winterwonderland Zandvoort

Vanaf half december kun je schaatsen aan zee op de ijsbaan op het Raadhuisplein in het centrum van Zandvoort. Hier vind je een gezellige ijsbaan compleet met schaatsverhuur, Koek en Zopie, curlingwedstrijden en Disco on Ice. Ook kun je voor jezelf of een ander een wens achterlaten in het Wenspaviljoen aan Zee tussen 17 december en 8 januari. Voor muziekliefhebbers: er vinden diverse kerstconcerten plaats in de feestelijke decembermaand!

Kerstmenu

Veel restaurants in Zandvoort aan Zee bieden in de decembermaand een speciaal kerstmenu aan. Natuurlijk kun je ook een hapje eten bij een van de jaarrondpaviljoens op het strand. In deze aangename ambiance kom je binnen no-time in Winterwonderland-sferen. Een diner aan zee is de ideale afsluiting van een verfrissende strandwandeling!

Winterwandeling

Ga tijdens de vrije dagen of in het weekend eens lekker naar buiten en maak een winterwandeling. Over het strand van Zandvoort of door Nationaal Park Zuid-Kennemerland! De rust doet een ieder goed en ben je een vroege vogel, dan zie je de natuur ontwaken. Op de website van het park kun je uit diverse wandelingen kiezen. Bijvoorbeeld de wandeling om het Vogelmeer of de groene route door de Kennemerduinen. Er zijn tochten van 1 kilometer tot 15 kilometer.

Uitstapje naar Haarlem

Vlakbij Zandvoort ligt de stad Haarlem, die in de decembermaand nóg gezelliger is dankzij alle lichtjes en mooi aangeklede etalages. Het is een van de oudste steden van Nederland en dan ook ontzettend sfeervol. Je kunt een museumbezoek plannen, een nieuwe outfit voor de feestdagen shoppen of de laatste kerstinkopen doen. Of neem plaats achter het raam bij een van de cafeetjes voor een warme chocomelk – natuurlijk mét slagroom – en kijk naar het rondwandelende publiek!

Nieuwjaarsduik

Afsluiting van de Winterwonderland-maand is de traditionele Nieuwjaarsduik. Zandvoort aan Zee heeft de oudste nieuwjaarsduik van Nederland. Al sinds 1960 wordt ieder jaar door een groeiend aantal fanatiekelingen het oude jaar afgespoeld en het nieuwe jaar verwelkomd. Voorafgaand aan de duik is er onder begeleiding een warming-up op leuke muziek en om 14.00 uur gaat iedereen een duik nemen in zee. Na afloop kun je een heerlijk kopje erwtensoep halen.

Kerstvakantie in Zandvoort

Speciaal voor deze feestelijke maand heeft Beachhouse Hotel een feestdagen arrangement gemaakt. De Nederlandse kust betovert haar gasten niet alleen in de zomer, maar heeft ook zéker haar charme in de decembermaand. Je kunt eropuit trekken of genieten van een warm bad in je suite met uitzicht op zee. Wat je gaat doen, kun je helemaal zelf beslissen. Het is immers vakantie!

Boek je vakantie aan zee

Boek je vakantie aan zee