Home / Blog / Wereld Aarde Dag

Wereld Aarde Dag

Iedereen maakt deel uit van Wereld Aarde Dag!

Vandaag is het Wereld Aarde Dag, uiteraard vergezeld met een eigen hashtag ‘#WorldEarthDay’. Het is een dag om stil te staan bij iets wat altijd draait maar waar het soms te weinig óm draait: de aarde. Want er gebeurt veel mee, en we moeten allemaal ons steentje bijdragen om haar schoon en gezond te houden.

Wat wij als hotel doen
Als hotel is het soms een uitdaging om bewuste keuzes te maken, maar we proberen de best mogelijke keuzes te blijven maken zonder afbreuk te doen aan de service of luxe die we als boutique hotel bieden.

Beachhouse Hotel blijft zoeken naar groenere innovaties zoals het beperken van het gebruik van plastic voor éénmalig gebruik. We zijn al gestopt met het uitdelen van gratis plastic waterflessen aan onze gasten bij aankomst en zijn overgestapt op (recyclebare) glazen waterflessen.

We hebben ook enkele wijzigingen aangebracht in het ontbijtbuffet dat we aanbieden. We boden toppings zoals kaas en ham per portie verpakt in plastic aan, maar gingen terug naar het serveren van broodbeleg en spreads op borden en in schalen. Dit vergt van ons een efficiënter voedselbeheer om alles vers te houden en verspilling te voorkomen.

We zijn ook bezig een 100% plasticvrije wegwerpkoffiebeker te vinden. Wist u dat de kartonnen bekers zijn bekleed met een heel dun laagje plasticfolie om lekkage te voorkomen? Maar zelfs als we de perfecte 100% recyclebare beker vinden, vinden we er altijd een vuilnisbak voor!

Een schoon strand
We moedigen iedereen aan om het mooie strand schoon te houden. Niet alleen is zwerfafval schadelijk voor het zeeleven, maar het is ook gewoon geen leuk gezicht en kan verwondingen veroorzaken bij spelende kinderen of honden. Over honden gesproken, gasten ontvangen een kleine ‘doggy-bag’ voor hun viervoeters, inclusief twee zero-plastic, 100% biologische poepzakjes. Niemand zit erop te wachten z’n handdoekje te spreiden in… tja, je kunt je er iets bij voorstellen!

Zandvoort en haar inwoners zijn erop gebrand om het strand schoon te houden. Daarom worden er het hele jaar door verschillende beach cleanups georganiseerd om het strand van Zandvoort op te schonen.

Boskalis Beach Cleanup Tour
In augustus wordt met duizenden vrijwilligers in 30 etappes de hele Noordzeekust schoongemaakt. Sinds 2013 hebben zij al 103.558 kilo(!) afval van de stranden verwijderd.
Wil je meedoen? Kijk op beachcleanuptour.nl.

Plastic Soup Wandeling
Bewoners, bezoekers en natuurliefhebbers kunnen allemaal de Plastic Soup Walk van ‘Juttersgeluk’ lopen. Dit is een (individuele) wandeling waarbij je alles leert over de plastic soep. Je kunt kiezen uit vier routes en je krijgt een Beach Cleanup Set te leen, leuke Afval Bingo kaarten. Kruis het afval aan dat het meest voorkomt op het strand en lees de bijbehorende afvalfeiten. Lever na afloop het recyclebare plastic in en ontvang een kleine beloning.

Boek je vakantie aan zee

Boek je vakantie aan zee