Home / Blog / Dit zijn de leukste picknick spots in de buurt van het Beachhouse Hotel

Dit zijn de leukste picknick spots in de buurt van het Beachhouse Hotel

Picknick spots aan het strand

Op 26 juni is het weer Nationale Picknickdag. Daarom – en omdat de zomer officieel van start is gegaan – hebben we de leukste picknick spots in de buurt van het Beachhouse Hotel voor je verzameld. Huur een van onze Beachhouse fietsen, vul je picknickmand en trek eropuit. Met z’n tweeën, met vrienden of met het hele gezin.

Het strand van Zandvoort

Arriveer je in de middag bij het Beachhouse Hotel, ga dan voor een picknick op – natuurlijk – het strand! Wel zo gemakkelijk. Picknicken mag op nagenoeg alle plekken, maar wil je ook de barbecue aansteken? Controleer dan altijd van tevoren of dat is toegestaan. In Zandvoort mag je die lekkere steak bijvoorbeeld klaarmaken op het Zuidstrand. Dat ligt tussen het textielstrand en het naaktstrand, ter hoogte van de rode afvalbakken.

Rijksmonument Haarlemmerhout

Op een halfuurtje fietsen vanaf het Beachhouse Hotel vind je de Haarlemmerhout. Het oudste, groene Rijksmonument van Nederland. Het park is gelegen aan de zuidkant van Haarlem en ruim en sfeervol dankzij de vele oude bomen. Dé plek voor een gezellige picknick dus. En van 19 tot en met 22 juli is het er éxtra gezellig. Het park wordt dan door lokale kunstenaars, theatermakers en muzikanten omgetoverd tot het festival Parksessies. Meer informatie vind je hier.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Als je door de duinen richting Haarlem fietst, fiets je door Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het behoort tot de grootste duingebieden van Nederland met meren, bossen en open stukken. Je kunt er fietsen of wandelen. Grote kans dat je een damhert, konijn of Schotse hooglander ziet! Daarna geniet je van een welverdiende lunch uit je picknickmand bij de Zanderij (onderdeel van de Middenduin). Je vindt hier speelvelden en gemaaide gazons om te picknicken. Bezoek voor meer informatie de website van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Buitenplaats van de rijken: Landgoed Elswout

In de Gouden Eeuw ontdekten rijke Amsterdamse kooplieden de binnenduinrand van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dit was in hun ogen de ideale plek voor een buitenplaats. Hoog en droog in de duinen en niet te ver van de stad. Zo ontstond ook landgoed Elswout in Overveen, een van de mooiste en best bewaarde buitenplaatsen van het land. Het landgoed ligt op fietsafstand van het Beachhouse Hotel en is een prachtige plek om te picknicken. Staatsbosbeheer organiseert ook een keer per maand een rondleiding. Meer informatie vind je hier.

Met de kids naar de Haarlemmer Kweektuin

Net buiten het centrum van Haarlem vind je de Haarlemmer Kweektuin, waar je kunt picknicken op de grasvelden onder de Lindebomen. Het is een ecologisch stadspark met veel mooie planten, een bloementuin en een vogelopvang, en is volop in ontwikkeling. Maar één ding is zeker: de kinderen zullen zich er zeker vermaken. En het is nog leerzaam ook. Tip: op zondag 1 juli vindt de officiële opening van de Natuurspeelplek én van het rondje Kweektuin, een mooie wandelroute, plaats.

Beachhouse Hotel Zandvoort

Tijdens een verblijf in ons Beachhouse Hotel kun je genieten van een picknick aan zee, maar nog veel meer te doen in Zandvoort. Mocht je vragen hebben over een verblijf in ons strandhotel, neem dan gerust contact met ons op. Naast de luxe ingerichte kamers en diverse faciliteiten die wij aanbieden, geven wij u ook graag tips zodat kunt genieten van de ultieme vakantie aan zee.

Boek je vakantie aan zee

Boek je vakantie aan zee