Home / Blog / Het strandseizoen is begonnen, heb je weleens gedacht aan een vakantie naar Zandvoort?

Het strandseizoen is begonnen, heb je weleens gedacht aan een vakantie naar Zandvoort?

Ontspannen vakantie aan het strand

De eerste strandtenten zijn opgebouwd op de Nederlandse stranden. En hoewel het weer nog wat tegenviel, is het dit weekend raak. De temperaturen stijgen en we voelen… geluk: de zomer komt eraan! Kom jij voor een vakantie naar Zandvoort? We zetten de leukste activiteiten voor je op een rijtje.

(Ontspannen) strandleven

Waar je voor naar Zandvoort komt? Het strand natuurlijk! Je kunt genieten van de zon, een ontspannen strandwandeling maken óf wat actiever aan de gang gaan. Daag jezelf uit en ga bijvoorbeeld suppen, kitesurfen, windsurfen, catamaran zeilen of bodyboarden. Een instructeur kan je alles uitleggen over de verschillende watersportmogelijkheden aan het strand van Zandvoort.

Wandelen door de duinen

Ook vind je in de buurt de Kennemer Duinen, de Amsterdamse Waterleidingduinen en prachtige landgoederen. Je kunt er gaan fietsen of wandelen en met een beetje geluk spot je een hert of een vos. Ben je geïnteresseerd in de historie van de duinen? Bij het bezoekerscentrum vertellen ze je graag meer over het gebied. Of je gaat op pad met een gids.

Tip: combineer je verblijf met een bezoek aan een van de races op het bekende circuit van Zandvoort of ervaar zelf hoe het is om te racen op het circuit met je eigen auto of een gehuurde BMW.

Golfen vlakbij zee

Is het net iets te fris om met je handdoek op het strand te liggen? Dan is het waarschijnlijk wel perfect weer om te golfen. Er zijn diverse golfbanen in de buurt van Zandvoort, bijvoorbeeld de  Haarlemmermeersche Golfclub met 35 holes en 4 banen op nog geen 10 kilometer afstand. Voor een grotere baan rijd je naar Spaarnwoude. Deze club heeft 6 banen en 66 holes.

Shoppen en cultuur snuiven in Haarlem en Amsterdam

Zandvoort is ook de perfecte uitvalsbasis om de nabijgelegen steden Haarlem en Amsterdam te ontdekken. Je bent er zo en je kunt er heerlijk winkelen, cultuur snuiven en dineren bij goede restaurants. Bezoek bijvoorbeeld het Teylers museum in Haarlem. Naast de prachtige schilderijen en kunstwerken die je er kunt bewonderen, is het museum een kunstwerk an sich. Kortom: een tripje naar Zandvoort staat garant voor een afwisselende vakantie.

Vakantie aan de kust

Nog geen verblijf geboekt? Zorg dan voor een goed (voor)uitzicht en boek een comfortabel verblijf aan zee. Verblijf je in ons boetiek hotel op Zandvoort strand, dat afgelopen zomer haar deuren opende, dan word je wakker met het geluid van de golven op de achtergrond. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt. We bieden ook diverse arrangementen aan.

Boek je vakantie aan zee

Boek je vakantie aan zee