Explore nature

Ontdek de honderden kilometers aan natuurschoon

Home / Specials / Explore nature

De natuur in

Komen de muren inmiddels op je af en zoek je een veilige staycation bestemming? Ontsnap aan de drukte en ontdek de veelzijdige natuur die Beachhouse Hotel omringt. Ons boutique-hotel heeft een unieke ligging dírect aan het strand. Achter het hotel liggen de uitgestrekte duinen, goed voor heel wat wandel- en fietsplezier!

In de directe omgeving vind je zowel het Nationaal Park Zuid-Kennemerland als de Amsterdamse Waterleidingduinen. Duinen, meren en bos wisselen elkaar af en tijdens een fiets- of wandeltocht kom je oog in oog te staan met de natuur. Schotse Hooglanders bepalen het tempo wanneer je ze op het fietspad tegenkomt en herten springen sierlijk door de bomen. Maar je spot er ook (roof)vogels en diverse reptielsoorten. Natuurliefhebbers kijken er hun ogen uit.

Explore Nature

Ontdek al wandelend of fietsend de rijke natuur van Nederland met ons Explore Nature Special.

  • Inclusief ontbijt
  • Inclusief fietshuur
Boek nu

Leuk om te doen!

NATIONAAL PARK

Ontdek het Nationale Park Zuid-Kennemerland per fiets of wandelend! Dit 3.800 hectare duingebied bevat duinen, brede stranden en fraaie duinbossen. Aan cultuurhistorie ontbreekt het ook niet, met eeuwenoude landgoederen en buitenplaatsen en sporen uit de Tweede Wereldoorlog.

naar site

EUROPESE BIZONS

In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland leeft een groep wisenten, ook wel de Europese bizons genoemd. Van 1 september tot 1 maart kun je door het leefgebied wandelen en er worden geregeld tochten met de boswachter georganiseerd.

meer info

DUINEN

In dit woeste duingebied wordt het (drink-)water voor Amsterdam gezuiverd. Dit gebied is uniek voor wandelaars en vogelspotters want je mag je hier buiten de gebaande paden begeven en fietsers zijn niet toegestaan. Marterachtigen, eekhoorntjes, vossen, konijnen en damherten; ze zitten er allemaal! Toegang kost €1,50.

naar site

HERTEN SPOTTEN

Van half maart tot eind juni worden de kalfjes geboren, in de nazomer is het 'bronstijd' en imponeren mannetjes de vrouwtjes én elkaar met hun gewei en lokroep. MEER INFO

meer info

Ontdek de natuur aan de kust

5 redenen om naar de nederlandse kust te gaan