Home / Blog / De leukste uitjes in en rond Zandvoort

De leukste uitjes in en rond Zandvoort

In de omgeving van Zandvoort is er voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke dag, een dagje ontspannen of wilt proeven wat Haarlem in huis heeft; het is allemaal mogelijk in deze veelzijdige kustplaats.

Zandvoort strand en watersport

Voor een dagje zon, zee en strand kun je terecht in Zandvoort of in het naastgelegen Bloemendaal aan Zee. Hier kun je een lekker dagje zonnen op de mooie stranden of diverse watersporten beoefenen. De zeer ruime keuze aan strandpaviljoens en beach bars waar je kunt genieten van een hapje en een drankje zorgen ervoor dat de innerlijke mens ook wordt verzorgd. Sommige beach bars organiseren in het hoogseizoen leuke (en vaak drukbezochte) feesten, hier zijn wel vaak tickets voor nodig. Deze strandfeesten vinden vooral plaats in Bloemendaal aan Zee. Op het strand van Zandvoort vind je veel gezellige paviljoens en zijn er diverse surfscholen waar je kunt leren surfen.

 © Zandvoort Marketing - PH
© Zandvoort Marketing – PH

Strandreservaat Noordvoort

Even weg van alle drukte en ervaren hoe een ’puur natuur’ strand eruit ziet? Bezoek dan Strandreservaat Noordvoort, een uniek strandreservaat tussen Zandvoort en Noordwijk. Houten palen op het strand bij strandpaal 70 markeren dit stiltegebied met drie kilometer strand waar de natuur voorrang krijgt. Hier loop je over de buitenste duinenrij met uitzicht op het strand. Het pad is aangelegd om zeehonden en vogels op het strand rust te geven. Misschien zie je ze wel vanaf de uitkijkpunten!

Noordvoort

Adrenaline op het circuit

Voor de raceliefhebbers is er het Circuit van Zandvoort, waar jaarlijks het Formule 1 Grand Prix evenement plaatsvindt. Maar ook andere evenementen, zoals hardloopwedstrijden of speciale oldtimer races, worden hier georganiseerd. Wanneer het regent en een lange strandwandeling er niet inzit, kun je bij Racesquare Circuit Zandvoort een potje virtueel racen! De simulatoren zijn zo samengesteld om de F1 experience zo realistisch mogelijk over te brengen.


© Racesquare

Cultuur, horeca en winkels in Haarlem

Voor een dagje cultuur, horeca en winkels kun je terecht in de nabijgelegen stad Haarlem. In het prachtig historisch centrum vind je de meest diverse winkels, restaurants, cafés en musea. Ook typisch Haarlems? Maak een Hofjeswandeling langs de Haarlemse hofjes. De hofjes bestaan uit kleine huisjes die aan een als tuin ingericht binnenhof liggen. Rijke weldoeners lieten deze hofjes, vaak met rijkelijk versierde gevels met familiewapens, al vanaf de 14e eeuw huisjes lieten bouwen voor arme, alleenstaande vrouwen en weduwen.

 

Wellness in de duinen

Voor een dagje ontspannen en wellness kun je terecht bij Sauna Ridderrode in de duinen van Santpoort. Tegenover een oude kasteelruïne vind je deze mooie en kleinschalige sauna. Hier kun je genieten van diverse sauna’s, een stoomcabine, kruidentempel en diverse baden. In samenwerking met Sauna Ridderrode heeft Beachhouse Hotel een Wellness Special gemaakt waarbij je kunt genieten van een heerlijk dagje sauna gecombineerd met een verblijf aan het strand.

Wild spotten

Er zijn maar liefst twee grote natuurgebieden te vinden in en om Zandvoort. Wie ervan geniet wild te spotten en het liefst van de gebaande paden gaat, zal de Amsterdamse Waterleidingduinen erg waarderen. Hier zijn ook geen fietsers toegestaan, wat niet zo gek is want je struikelt hier soms bijna over de herten 😉

Ten tweede is er het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Hier kun je wandelen, fietsen en recreëren in de duinen! Er kan gezwommen worden in duinmeer ’t Wed. Dit is dan ook een populaire plaats om met kids naartoe te trekken! Ook hier zijn bijzondere en ook vooral grote dieren te spotten, zoals Konikpaarden, Schotse Hooglanders en zelfs wisenten (de Europese bison). Zelf de duinen en omgeving ontdekken op de iets met Beachhouse Hotel als uitvalsbasis? Bekijk dan de Explore Nature Special en trek erop uit! 

Beachhouse Hotel Omgeving zandvoort aan zee koninkpaard in de duinen

Geïnspireerd?

Zoals je ziet is er meer dan genoeg te doen in de directe omgeving van Beachhouse Hotel! Bekijk onze kamers en boek je verblijf. Op zoek naar wat extra’s? Bekijk onze Specials pagina voor nog meer inspiratie!

Boek je vakantie aan zee

Boek je vakantie aan zee